FMI, UE si BCE au amanat cu o luna 'testele de stres' pentru bancile grecesti

Data publicarii: 21-09-2010 | International
FMI, Uniunea Europeana si Banca Centrala Europeana au acordat Greciei o amanare de o luna, pana la finalul lui octombrie, pentru a aplica teste de rezistenta asupra bancilor.

Aceasta amanare va permite Bancii Nationale a Greciei sa apeleze la o majorare de capital de peste 1,7 miliarde de euro, conform unui anunt recent al bancii.

In cazul unui succes, aceasta operatiune ar putea aduce mai multa incredere investitorilor vizavi de Grecia si ar permite accelerarea fuziunilor si achizitiilor in curs in sectorul bancar, precizeaza publicatia, citand ca sursa "un important bancher elen'.

Dupa turneul de saptamana trecuta al ministrului elen de Finante, Giorgos Papaconstantinou, pe langa investitorii internationali, pentru a pregati intoarcerea tarii sale pe piata imprumuturilor pe termen lung, Grecia va testa marti pietele financiare lansand o emisiune de obligatiuni cu scadenta la trei luni, in valoare de 300 milioane de euro. Dobanda ceruta de investitori va fi cel mai bun indicator pentru increderea de care se bucura Grecia in randul acestora, dupa imprumutul pe trei ani, in valoare de 110 miliarde de euro, de la FMI si statele din zona euro.

sursa: AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: